De eerste pannenkoek mislukt altijd

Bron: David Brouwer
Column voor David Brouwer, Manager Productdevelopment

Mijn vrouw is bevallen van onze tweede dochter. Er werd al veel gepraat met buurvrouwen dat de tweede altijd makkelijker en dus sneller komt dan de eerste. Een ander fenomeen is dat ons huis vol lag met allerlei baarbijbels en vrouwenbladen. Lees ik in ‚‚n van de bladen de volgende quote: "kinderen zijn net als pannenkoeken. De eerste mislukt altijd." In ons gezin natuurlijk niet, we hadden al een schat van een dochter en we zijn nu helemaal gelukkig met de nieuwe troef in ons gezin.

Net zoals in mijn gezin, ondergaat EnYoi ook regelmatig veranderingen door het toevoegen van functionaliteit en wetgeving. Deze wijzigingen worden u aangeboden in de vorm van een build of update. Toch zal het voorkomen dat u een Update niet krijgt. U vraagt zich misschien af waarom?

Wij hebben bij EnYoi de uitlevering van Updates aangepast om u nog meer kwaliteit voor te schotelen. Zoals u gewend bent, draait EnYoi altijd zelf als allereerste met de nieuwe Update. In de wereld van softwareontwikkeling ook wel beter bekend als: `eat your own dogfood'. Vrij vertaald: gebruik datgene dat je zelf maakt. Na een aantal dagen gaan we vervolgens met een selecte groep klanten op EnYoi Online ook over op de nieuwe Update.

Deze groep klanten, ook wel Early Adopters genoemd, zijn een representatieve populatie van EnYoi-klanten. Deze Early Adopters en EnYoi gebruiken de nieuwe software van de  Update voor ongeveer 4 weken. Alle bevindingen die gedaan worden in deze periode worden opgelost in een nieuwe Update. Deze nieuwe Update zal dan aan alle klanten worden vrijgegeven. Zo kan het dus gebeuren dat u Update 1 niet ziet en ontvangt, maar direct kunt overstappen op Update 2. Zo weten we zeker dat uw eerste `pannenkoek' perfect smaakt.

Wilt u ook zien hoe EnYoi eruit ziet en welke voordelen het voor u heeft? Maak dan een afspraak voor het EnYoi Quality Center.

Mijn eigen update 2 geeft aan dat ze me nodig heeft. Ik ben haar grootste Early Adopter.